ODRŽANA 46. SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA ŽO HDZ-a KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

KOPRIVNICA – Nakon dva mjeseca stanke, zbog propisanih epidemioloških mjera, ovog četvrtka, 14. svibnja 2020. godine održana je 46. sjednica Predsjedništva ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije u prostorijama stranke u Koprivnici.
Sjednica, koju je vodio predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, počela je minutom šutnje za prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, koji je rođen 14. svibnja. Uvodno je predsjednik Sobota izvijestio članice i članove Predsjedništva o sjednicama Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a koje se već neko vrijeme održavaju svakog ponedjeljka putem video linka, a tako će se održavati do daljnjega.

Potom je član Predsjedništva ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić članove upoznao sa situacijom vezanom uz borbu s koronavirusom u Koprivničko-križevačkoj županiji i još jednom je naglasio kako je jedino žarište ove zaraze nažalost u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, a prema izvještajima epidemiologa, situacija bi kroz mjeseca dana u Županiji po pitanju koronavirusa trebala biti puno bolja. Ljubić je upoznao prisutne sa cijelim tijekom situacije u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe te je naveo kako je dosadašnja ravnateljica Vesna Križan dala ostavku, a dužnost vršiteljice dužnosti obnaša Verica Šarlija, dok je uvedena i županijska povjerenica u Dom, Željka Koluder-Vlahinja. Ljubić je, po završetku rasprave, zahvalio svim načelnicama i načelnicima te njihovim zamjenicima na svemu što su učinili u proteklom razdoblju, posebice kada su na snazi bile propusnice i e-propusnice te kontrola provođenja propisanih mjera Vladinog nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Nakon rasprave o situaciji vezanoj uz COVID-19 infekciju, predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota članove je upoznao s još nekoliko političkih aktualnosti te zahvalio svima na svemu što su činili u proteklom karantenskom razdobolju. Zahvalu Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na svemu što čine uputio je i potpredsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i saborski zastupnik Damir Felak.