PRIVREMENI REZULTATI: PREDSJEDNIK PLENKOVIĆ I TIM ODNIJELI PREMOĆNU POBJEDU U KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKOJ ŽUPANIJI

KOPRIVNICA – Na unutarstranačkim izborima za predsjednika, zamjenika i potpredsjednike Hrvatske demokratske zajednice, održanima u ove nedjelje, 15. ožujka 2020. godine, u Koprivničko-križevačkoj županiji pobjedu je odnio aktualni predsjednik Andrej Plenković i njegov tim “Odvažno za Hrvatsku”, Tomo Medved, Ivan Anušić, Branko Bačić, Zdravka Bušić i Oleg Butković.

Tim predsjednika Plenkovića odnio je pobjedu u svim općinama i gradovima Koprivničko-križevačke županije, a nakon obrađenih svih stranački biračkih mjesta, za predsjednika Plenkovića glasala su 1.652 člana, za zamjenika predsjednika Tomu Medveda glasalo je 1.539 članova, dok je Ivan Anušić dobio 1.232 glasa, Branko Bačić 1.214, Zdravka Bušić 1.064 te OIeg Butković 1.322 glasa članova i članica Hrvatske demokratske zajednice u Koprivničko-križevačkoj županiji. Glasanju je u ovim unutarstranačkim izborima pristupilo 1.899 članova i članica.

Rezultati izbora za predsjednika, zamjenika predsjednika i potpredsjednike HDZ-a dostupni su na poveznici u nastavku: IZBORI – 15.03.2020

Hvala članicama i članovima HDZ-a u Koprivničko-križevačkoj županiji!

Tijekom izborne večeri, predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota dao je izjavu za prigorski.hr u kojoj je, među ostalim, istaknuo:

– Ovo su prvi unutarstranački izbori u HDZ-u po sistemu “jedan član-jedan glas” i zasigurno su dali i jednu veliku volju našim članovima da izađu na birališta i da odlučuju. Prema prvim neslužbenim rezultatima izlaznost na birališta je zadovoljavajuća s obzirom na to da su ovo prvi takvi izbor. Prije otprilike dva sata čuo sam se s našim predsjednikom Plenkovićem koji me zamolio da prenesem zahvalu svima koji su izašli na izbore te svima koji su dali podršku njemu i njegovom timu”, naglasio je predsjednik Sobota i dodao kako ga veseli, kao čelnog čovjeka ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, maksimalna podrška koju dosadašnjem radu pruža kompletan tim na čelu sa saborskim zastupnikom Damirom Felakom te načelnicima općine:

Riječ je o Stjepanu Milinkoviću, Franji Poljaku i Vladi Bakšaju, ali i podrška svih ostalih načelnika iz Hlebina, Peteranca, Kloštra Podravskog, Virja, Đelekovca. To je ono što nas veseli. Naš trud na terenu za tim kojega mi predstavljamo i kojega smo mi javno podržali, a to je onaj Andreja Plenkovića i njegovog zamjenika Tomislava Medveda te kandidate za potpredsjednička mjesta Butkovića, Anušića, Bačića i Zdravke Bušić prema prvim neslužbenim rezultatima uvjerljivo je pobijedio – dodao je Sobota.

Više na: prigorski.hr