MINISTAR HRVATSKIH BRANITELJA TOMO MEDVED U KOPRIVNICI

KOPRIVNICA – Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u ponedjeljak, 22. srpnja 2019. godine nazočio je prigodnoj dodjeli nagrada obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u vlasništvu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji koja je održana u koprivničkoj kompaniji Podravka d.d.

Naime, Ministarstvo hrvatskih branitelja i Podravka d.d. u rujnu 2017. godine sklopili su Sporazum o suradnji kojim se utvrđuje suradnja u realizaciji potencijalnog otkupa proizvoda zadruga hrvatskih branitelja za potrebe industrijske prerade od strane Podravke, za razdoblje od 2018. do 2020. godine. Navedenim sporazumom u prošloj je godini ostvarena suradnja sa 16 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u vlasništvu hrvatskih branitelja i njihovih obitelji. Uz poslovnu suradnju sa zadrugama hrvatskih branitelja, vezano uz otkup poljoprivrednih proizvoda, Podravka proizvođačima pruža i stručnu pomoć u poljoprivrednoj proizvodnji od početka vegetacijskog razdoblja do berbe, a koja se odnosi na edukaciju, osiguranje repromaterijala te nadzor proizvodnje i kvalitete proizvoda.

“Ministarstvo hrvatskih branitelja pruža potporu zadrugama i OPG-ovima hrvatskih branitelja kod međusobnog povezivanja i umrežavanja i ovaj Sporazum i dodjela nagrada dokaz je kako je Podravka, kao vodeća domaća prehrambena kompanija, kao svoje partnere prepoznala i hrvatske branitelje te im pruža podršku. Ujedno je ovo joj jedan poticaj svemu što ova Vlada čini kako bi naši ljudi ostali na svojim ognjištima i u svojim mjestima, tu stvarali svoju budućnost i imali priliku za rad i život od svog rada”,  istaknuo je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Svečanosti u koprivničkoj kompaniji nazočili su i predsjednik ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, ujedno i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije i predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” Koprivničko-križevačke županije Zvonko Beljo. Upravo je Beljo koordinator za provedbu ovog Sporazuma između Ministarstva hrvatskih branitelja i Podravke i osoba koja je u najvećoj mjeri zaslužna za ovaj projekt i njegov uspjeh.

Koliko je projekt važan, govori i činjenica kako su svečanosti prisustvovala i dva župana; koprivničko-križevački Darko Koren i požeško-slavonski Alojz Tomašević.

 

Foto: Podravka d.d.