Župan i zamjenik Sobota na sastanku s predsjednikom Vlade i Sabora

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u srijedu, 28. ožujka u Banskim dvorima održali su radni sastanak sa županom Darkom Korenom, zamjenikom župana Darkom Sobotom i predsjednikom Uprave Podravke Marinom Pucarom.

Na jučerašnjem sastanku razgovaralo se o realizaciji pojedinih projekata od značaja za Koprivničko – križevačku županiju, a naglasak je, između ostalog, bio na rješavanju duga javno-privatnog partnerstva za Gimnaziju „Fran Galović“ Koprivnica u kojem je država Županiji i Gradu Koprivnici partner.

Župan i zamjenik Sobota ponovno su otvorili pitanje realizacije nekoliko projekata prometne infrastrukture na području Županije, a posebno izgradnje zaobilaznice brze ceste preko Križevaca te nastavka gradnje brze ceste prema Koprivnici, kao i Podravske magistrale.

Predsjednik Uprave Podravke izvijestio je predsjednike Vlade i Sabora o planovima Podravke kao strateški značajnog partnera Vladi te važnosti daljnjeg razvoja tvrtke kako za podravsko-prigorski kraj, tako i za cijelu državu.

Predsjednik Plenković dao je punu podršku radu župana i zamjenika župana, kao i projektima o koji su predstavljeni te ujedno pozdravio osnivanje Savjeta za središnju i sjeverozapadnu Hrvatsku kojem je nedavno pristupila Koprivničko-križevačka županija, a prema modelu udruživanja slavonskih županija.

20.673 thoughts on “Župan i zamjenik Sobota na sastanku s predsjednikom Vlade i Sabora